Ingredienten:

– 1 appel
– 1 koolrabi
– 1 sinaasappel
– 2 theelepel honing
– 2 eetlepels olijfolie
– snuf zout
– verse munt

Bereiding:

Pers een halve sinaasappel.
Voeg de honing, olijfolie en een snuf zout toe aan het sinaasappelsap. Klop op tot een homogene dressing.
Was de appel, snij doormidden en verwijder het klokhuis. Rasp de appel op een mandoline in flinterdunne reepjes. Meng de appelreepjes meteen door de dressing om verkleuren van de appel te voorkomen.
Schil de koolrabi en rasp ook deze op de mandoline in flinterdunne reepjes. Voeg deze toe aan de appel en meng ook dit goed door elkaar.

Snijd eventueel de andere helft van de sinaasappel in stukjes en meng deze door de salade.
Hak een paar blaadjes verse munt fijn, niet te veel, het gaat maar om een touch van munt, en strooi deze over de salade. Of in plaats van munt een beetje fijngesnipperde peterselie.