Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
– 800 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
– 1 kleine bussel raapsteeltjes (mizuna)
– 250 g champignons
– 50 ml melk
– 50 g hazelnoten, fijngehakt
– 1 ui, fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijn gesneden
– rucola
– olijfolie
– zout en peper
Bereiding:
Kook de zoete aardappelen gaar en giet af. Breng de melk aan de kook met 3 el olijfolie en giet bij de zoete aardappelen. Stamp er een fijne puree van en breng op smaak met zout en peper.
Bak de champignons in een droge koekenpan tot het vocht is verdampt. Giet er een lepel olie bij en bak snel bruin. Voeg de knoflook en ui toe en bak alles nog ca. 1 minuut.
Roer de fijngesneden raapstelen, champignons, noten en de fijngesneden rucola door de zoete aardappelpuree en warm nog even door.