Ingrediënten:

– 1 Chinese kool

– 2 el olie

– 1 wortel

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 300 g tempé (eventueel)

– 1 el kerriepoeder

– 1 tl geraspte gember

– 1 tl kurkumapoeder

– ½ tl komijnpoeder

– ½ tl korianderpoeder

– snufje chilipoeder

– 3 el sojasaus

– zout en peper

– 300 g zilvervliesrijst

– eventueel verse peterselie of koriander of fijngesnipperd blad van meiraap

Bereiding:

Snijd de tempé in blokjes, de Chinese kool in reepjes, de wortel in dunne plakjes en hak de ui en knoflook fijn.

Verhit 1 eetlepel olie in een grote (wok)pan op middelhoog vuur. Voeg de tempéblokjes toe en bak ze goudbruin aan alle kanten. Haal de tempé uit de pan, doe het in een bakje en zet opzij.

Voeg nog 1 el olie toe aan de wokpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg de wortel toe en roerbak gedurende enkele minuten tot ze iets zachter zijn.

Voeg de kerriepoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder toe. Bak gedurende 1-2 minuten mee.

Voeg de reepjes Chinese kool toe en bak mee tot ze beginnen te slinken.

Voeg de gebakken tempé weer toe aan de pan en giet de sojasaus erbij. Bak alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper (naar smaak).

Serveer de wok met gekookte bruine rijst en garneer met verse peterselie of koriander.